Aministia Fiscal i la llei 10/2010 del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme:

by

L‘amnistia fiscal permet “repatriar” capitals a Espanya que ara puguin estar en paradisos fiscals. I també aflorar capitals que estant en el territori espanyol no estaven legalment declarats, amb el pagament del 10% (en cas dels particulars) o el 8% (per a societats) i sense sanció. I se’ns planteja si això pot entrar en contradicció amb la ja existent llei 10/2012 llei del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme.

La Llei 10/2010 imposa uns controls per tal de restringir la facilitat de moviments de capitals provinents del blanqueig de diner negre i del terrorisme, en tots els àmbits de la societat ja proposa un seguit de mesures de càstig en cas de NO complir-la.

 • Entitats financeres en l’ingrés de bitllets de 500 € exigeixen la identificació de què fa l’ingrés amb el DNI, l’extracció d’efectiu superior a 1500 € per “finestreta” exigeix ​​el DNI del qual fa l’extracció dels diners, etc … mesures que vénen afectant a tots els usuaris de comptes corrents en entitats financeres situades a Espanya.
 • Així també els assessors fiscals, comptables es veuen obligats a complir una sèrie de formalitats obligatòries que dimanen de la llei 10/2012, com són: acreditar una formació adequada de forma anual dels directors i de l’staff (empleats) dels despatxos, en els següents punts:
 1. Obligació de diligència deguda respecte als clients. El que comporta un protocol i una sèrie de procediments: identificació dels clients, coneixement del seu negoci, identificació del titular real, seguiment del negoci del client, avaluació del risc, etc.
 2. Examen de qualsevol operació que pugui ser de “dubtosa procedència”, conservació de la documentació i abstenció de dur a terme operacions sospitoses.
 3. Comunicació al Servei Executiu de Prevenció de Blanqueig de capitals (SEPBLAC) de qualsevol indici d’operació procedent del blanqueig o finançament del terrorisme i col · laboració amb el SEPBLAC.

Totes aquestes qüestions, i algunes més, cal complir-les ja que es castiga l’incompliment de forma administrativa: Infraccions molt greus, greus i lleus, i també existeix responsabilitat penal (art. 301 i altres del Codi Penal).
Cal aclarir que el delicte de blanqueig de capitals no és només el fet de fer aflorar béns procedents d’una activitat il · lícita, sinó també l’ocultació o l’encobriment de l’origen il · lícit d’aquests.

Les conseqüències de l’incompliment de la llei 10/2012 que en els casos molt greus poden derivar en delicte penal i inclou a les assessories fiscals, i comptables  com a subjectes obligats per aquesta Llei

Aquelles persones que ja estaven sent investigades, per la hisenda pública espanyola, no entren en el paraigua de la recentment anunciada “amnistia fiscal”. La resta de subjectes passius es poden acollir.

Amb la llei de AMNISTIA FISCAL, aquestes exigències de control per part dels assessors fiscals i comptables, queden transitòriament rellevades perquè la “dubtosa procedència” de les operacions ja no es qüestiona.

 1. %d 07UTC %B 07UTC %Y
  Domingo Martínez

  Sólo estarán afectados por la Ley 10/2010 aquellos capitales que sobrepasen el umbral del delito fiscal. A partir de ese umbral si son, bajo mi personal opinión, pertinentes vuestras apreciaciones y comentarios.

  • %d 12UTC %B 12UTC %Y

   Muchas gracias Domingo, por expresar su opinión en este blog. Aporta un matiz importante. Encantados de poder compartir informaciones, comentarios, y aportaciones.
   Un saludo cordial.

 2. %d 09UTC %B 09UTC %Y

  ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again
  My Blog : DepressionSymptomsMedication.com

  • %d 12UTC %B 12UTC %Y

   Thanks for your positive comment, Jessica.
   Not at all. We are very glad for your interest.
   We try to comment actual news in our country about the taxes, economy, accountancy, and so on.

 3. %d 16UTC %B 16UTC %Y

  I observed your blog using google and I must say, this is most likely one of the greatest nicely ready articles I have come across in a long time. I’ve bookmarked your site for more posts.

  • %d 22UTC %B 22UTC %Y

   Thank you for your enthusiasm Olga F. Honea!
   And glad to have you for this site to share news and economic news.

 4. %d 20UTC %B 20UTC %Y

  I do consider all of the ideas you’ve offered on your post. They’re very convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are too short for starters. Could you please lengthen them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

  • %d 22UTC %B 22UTC %Y

   Hello Quiteria Guardado Baeza!
   Welcome. We are very glad of your comments, wich allow us to improve in the future. We look forward to your opinions from now. ^ _ ^.
   Thank you very much Quiteria.

Comments

Post a comment

You must be logged in to post a comment.